Refona Respect For Nature

Refona Respect For Nature

Groot/klein lettertype
de   nl  
Ga naar de Refona webshop!

Dealer informatie

Ook verkrijgbaar bij onze nieuwste dealers

Hobbyzoo-Anura
Walstraat 3a
6063 AN Vlodrop
T 0475-575083
I www.hobbyzoo-anura.nl

JH Bird Products
Kampweg 9
5469 EX Keldonk
I www.firmaheesakkers.nl

Birdtrade
Iepenlaan 30
3862 VJ Nijkerk
I www.birdtrade.nlBuitenlandse aanbieders

België

Dier en Tuincenter Den Eik
Wolvertemsesteenweg 184
1785 Merchtem
T 0476-467264
M info@den-eik.be
I www.den-eik.be
 
Pluimveehandel Schouppe
Gotegemstraat 8
9450 Haaltert
T 0474-597352
M info@pluimveeschouppe.be

 

Duitsland

Brieftaubenshop
T 0049-5964 9399936
www.brieftaubenshop.de

 

Frankrijk

Eurl Euro Select
T 468-861529
M info@pro-elevage.com
I www.pro-elevage.com

 

Kuwait, Saudi Arabia, Bahrain, Emirates, Qatar and Oman.

Ali Bouresli
T 00965-90020709

E Quikokw@hotmail.com
Instagram @Quikokw

  

Overzicht alle dealers

Laatste nieuws

No news available yet.

Welkom!


 

Nieuwe roofmijt in strijd tegen Bloedluis in droge omstandigheden.

   

Al meer dan 10 jaar worden Dutchy’s gebruikt om bloedmijtplagen bij vogels, kippen en andere dieren te bestrijden. In het begin was iedereen nog sceptisch, maar inmiddels heeft dit product een grote schare van trouwe gebruikers. Toch zijn er bepaalde omstandigheden waarin het systeem wat te kort komt. Vaak zijn dit de heel droge omstandigheden, zoals de nestkast van een Gouldamadine. 

Dit nestje, gemaakt van kokos is zo droog dat de Dutchy’s er maar moeilijk op gang willen komen en daardoor de bestrijding niet voldoende is. Speciaal voor deze omstandigheden is er nu een mooie oplossing gekomen.
Cheletus eruditus is een kleine, passieve mijt, die veel voorkomt in Centraal Afrika. Hij is zeer goed bestand tegen droge omstandigheden en kan weken in leven blijven zonder veel te eten te hebben. Hij is erg passief, wat wil zeggen dat hij zich weinig verplaatst, maar rustig af blijft wachten tot er een prooi voorbij komt. Zodra er een prooi in zijn buurt komt schiet hij toe en overmeesterd hij de prooi door deze dood te steken. Hij is zeer effectief tegen bloedmijten in droge terraria, maar hij dient wel in de gehele bak uitgestrooid te worden. Ditzelfde geldt voor Gouldamadine nesten. Wanneer deze mijten net voor het uitkomen van de eieren in de nestjes worden verdeeld zullen ze er voor zorgen dat alle aanwezige bloedmijten worden opgegeten. De jonge vogels zullen er geen last van ondervinden en merken niets van zijn aanwezigheid.
 

Deze nieuwe mijt wordt verkocht onder de naam TAURRUS en is verkrijgbaar in drie maten. Hij kan in combinatie met Dutchy’s worden uitgezet. U kunt bijvoorbeeld de Dutchy’s in de kooien uitzetten met de Refona Mite Booster en de TAURRUS in de nesten. Zo blijft de gehele omgeving schoon van parasieten en kunnen uw vogels zich ontwikkelen tot de mooiste exemplaren.